Pilot

Heb je interesse in een pen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Wij verzenden ook naar binnen- en buitenland (EU).

-

pilot-capless-vulpen

Capless serie

De Capless is ontegensprekelijk het paradepaard van het luxe gamma van Pilot. Het is de enige intrekbare vulpen ter wereld met een drukknopmechanisme. De luchtdichtheid wordt gegarandeerd door een discreet, doch efficiënt afdichtingsmechanisme. De perfecte combinatie van luxe en technologie.

-

pilot-custom-74-vulpen

Custom 74 serie

Deze bijzondere pen wordt door vele enthousiaste schrijvers gezien als een pen die je moet hebben. De doorzichtige houder en dop en het stijlvolle ontwerp maken van deze pen een genot om naar te kijken.

Elke Custom 74 Demonstrator vulpen wordt nauwgezet geproduceerd. Het materiaal wordt van binnen en buiten diepgaand gepolijst, waardoor een perfect zicht op het inktniveau ontstaat. Zowel te gebruiken met converter als Pilot inktpatronen.

De pen ligt stevig en comfortabel in de hand tijdens het schrijven.

-

pilot-falcon-vulpen

Falcon serie

De grote troef van deze vulpen is de ultra soepele penpunt. De Falcon is de pen voor zij die zoeken naar kwaliteit, schrijfplezier en een mooie look in combinatie met duurzaamheid en een zekere vorm van classiscisme. De Falcon heeft een stalen gelakt lichaam en een penpunt gecoat in 14 karaat gouden rodium.

-

pilot-heritage-92-vulpen

Héritage 92 serie

De Heritage 92 heeft een 14 karaats gerodieerde penpunt. Het transparante lichaam toont de ingenieuse mechanismen van dit kleinood. Het vulmechanisme is simpel maar efficient. Het wordt aangeraden de Pilot Iroshizuku inkten te gebruiken, zo kan u uw pen, in functie van de gebruikte inkt, steeds een andere look geven.

-

pilot-silver-havik-vulpen

Silver serie

Mengeling van puurheid en elegantie. De Silver is een kunstwerk in massief zilver. De perfecte afwerking is in lijn met zijn sobere maar stijlvolle verschijning. De 18 karaats gouden pen is perfect in het lichaam verwerkt.

-

pilot-justus-vulpen

Justus serie

De Justus 95 vulpen laat u toe om de rodium pen te versoepelen of te verstijven zoals je wil. Door de regelaar te verdraaien, verplaatst de rodium begrenser zich naar voor of naar achter en bekomt u zo de gewenste stijfheid. U kan steeds uw geschrift aanpassen aan uw gemoed. Justus laat u toe van fijn schrift over te gaan naar kalligrafie.

Elegante vulpen door de combinatie van zwarte guilloche en rodium. Beschikbaar in 2 penbreedtes: fijn en medium.

-

pilot-iroshizuku-inkt

Inkten

De naam “Iroshizuku” is een combinatie van het japanse “iro” (kleuren) als uitdrukking van de verscheidenheid aan kleuren, en “shizuku” (druppel), de belichaming van de waterdruppel. Iedere inktnaam is een verwijzing naar de wondermooie Japanse landschappen en planten, die allemaal bijdragen tot de verschillende beschikbare tinten. Geniet van de Japanse kleurenpracht terwijl je schrijft.

-

-

Over Pilot
In 1918 werden in Japan de eerste Pilot pennen gemaakt. Het land was toen erg beïnvloed door Engeland en liet zich Europees inspireren. Ryosuke Namiki, Ingenieur en Professor aan de Economische Maritieme hogeschool van Tokyo raakte bezeten door de ingenieuze systemen van zijn vulpennen. Zijn tijdgenoten noemden dit “het penseel van 10 000 jaar” dankzij de inkt die kan blijven vloeien. Ryosuke Namiki bleef echter overtuigd van hun onvolmaaktheden.

Dankzij industriële hulp maakte hij een prototype van zeer goede kwaliteit. Samenwerkend met Masao Wada, sticht hij de Namaki Manufacturing Company en begint met de productie van vulpennen. Als hommage aan de zee, een gemeenschappelijke passie, noemen de twee heren hun merk Pilot. In 1938 verandert de naam in Pilot Pen Co Ltd, en in 1989 Pilot Corporation, een moderne benaming die perfect bij de creativiteit, innovatie en design van Pilot past.