Pelikan

Heb je interesse in een pen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Wij verzenden ook naar binnen- en buitenland (EU).

Catalogus schrijfwaren

-

pelikan-M1005-Stresemann_3

Pelikan Souverän M1005 Stresemann (2019)

De Minister van Buitenlandse zaken van de Weimar Republik, Gustav Stresemann (1878 – 1929), werd naast zijn impressionante politieke carrière ook bekend door het ontwerp van een nieuw type maatpak. Het klassieke Stresemann pak bestaat uit een zwart/grijs gestreepte broek gecombineerd met een zwart of antraciet vest. De Souverän pen van Pelikan is in de volksmond gekend als Stresemann en daarom vernoemde Pelikan de zwart/antraciete versie naar Gustav Stresemann.

Na de succesvolle introductie van de reeksen 405 en 805 Stresemann, lanceert Pelikan nu het meest exclusieve model van het Souverän gamma, de M1005 Stresemann. Deze elegante zuigervulpen is uitgerust met een 18 karaats gouden penpunt, volledig gerodineerd om zijn zilveren uitstraling te bekomen. Het penlichaam met zijn eenvoudige, antracieten strepen is vervaardigd uit cellulose-acetaat volgens het traditionele en zeer arbeidsintensieve procedé dat de pen zijn elegant karakter geeft.

De Souverän M1005 Stresemann wordt geleverd in een elegante geschenkverpakking.

• Special edition
• Beperkte beschikbaarheid
• Prijs: €625,00 (F, M, B) – €679,00 (EF)

-

pelikan-M101N_Grijs-blauw

Pelikan M101N Grey-Blue (2019)

Pelikan voegt een nieuw model toe aan de historische M101 reeks: de M101N Grijs-Blauw.

De basis voor deze vulpen is het M101 model en het gekozen kleurpatroon in grijs en blauw herinnert aan het historisch model uit de jaren ’30. Het penlichaam is vervaardigd uit het gebruikelijke cellulose-acetaat met een zeer eigenzinnig patroon. De dop, het voorstuk en het uiteinde zijn in hoog kwaliteitshars dat bij gebruik een prachtige glans vertoont.

De typische Pelikan clip en de decoratieve ringen zijn bedekt met palladium. De 14-karaats penpunt werd gerodineerd en geeft samen met clip en ringen een elegante zilveren glans aan de pen.

De pen wordt aangeboden in een aantrekkelijke geschenkverpakking met een flacon koningsblauwe inkt. De set met historisch motief is dan ook een uitgelezen geschenk voor elke Pelikan liefhebber.

• Special edition
• De set is slechts in beperkte oplage beschikbaar vanaf maart 2019.
• Prijs: €500,00 (F, M, B) – €545,00 (EF)

-

Over Pelikan
Pelikan is een Duits merk dat in 1929 haar eerste vulpen op de markt bracht. De elegante Pelikan schrijfwaren onderscheiden zich door hun buitengewone zin voor stijl. In 1929 introduceerde Pelikan als eerste bedrijf in de wereld de zuigervulmechaniek.